Besøg kirkerne

Helligtrekongers Kirke og Vallensbæk Kirke

To kirker, der på en gang er meget forskellige og så alligevel ens. Forskellige i alder, byggestil og udtryk, ens når det kommer til indhold og vision.

Helligtrekongers Kirke blev indviet den 28. oktober 2012. Vallensbæk Kirke er en typisk landsbykirke fra middelalderen. Begge kirker er på hverdage i dagtimerne åbne for besøgende, når der ikke er tjenester. Grupper kan besøge kirken, når der på forhånd er indgået aftale.

Den første søndag i måneden er der højmesse i Vallensbæk Kirke, mens alle øvrige søndagsgudstjenester (højmesser) afholdes i Helligtrekongers Kirke. Øvrige gudstjenester planlægges i Vallensbæk Kirke efter behov. Juleaftensdag foregår alle gudstjenester fra Helligtrekongers Kirke.

Dåb

Ved højmesser i Helligtrekongers Kirke indskrives maksimalt 2 dåbsfamilier, mens der ved dåbsgudstjenester om lørdagen indskrives 3-4 dåbsfamilier. Der planlægges dåbslørdage i såvel Vallensbæk Kirke som Helligtrekongers Kirke. Der indskrives som regel ikke dåb på søndage med tjenester udelukkende i Vallensbæk Kirke.

Konfirmationer foregår fra Helligtrekongers Kirke.

Vielser/velsignelser

Vielser og velsignelser afholdes i den kirke, som parret måtte ønske. Par, der forventer mere end 70 gæster, anbefales dog at lade vielsen foregå fra Helligtrekongers Kirke.

Bisættelser/begravelser

Af hensyn til arbejdsmiljøet og for at skåne Vallensbæk Kirke anbefales det at benytte Helligtrekongers Kirke.

Leje af Sognegården

Sognegården kan lejes til begravelseskaffe, dåbsreception og bryllupsreception, såfremt der ikke i forvejen er andre planlagte aktiviteter.

Begravelseskaffe

Sognegården udlejes til begravelseskaffe i det omfang, lokalerne ikke er optaget af andre arrangementer, konfirmander eller anden kirkelig aktivitet.

Vi kan tilbyde begravelseskaffe i Konfirmandlokalet eller Pejsestue efter aftale. Lokalet stilles til rådighed i 3 timer, personalet sørger for borddækning, kaffe og te, afrydning og rengøring.  Indtil 50 personer er det som udgangspunkt muligt mandag, tirsdag, onsdag, fredag og lørdag. Med op til 90 personer kan det lade sig gøre fredag og lørdag. Torsdag er Sognegården optaget.

Man sørger selv kage til kaffen og/eller sandwich/smørrebrød samt evt. øl/vand. Begravelseskaffe koster kr. 50 per person.

Bryllupsreception

Sognegården kan lejes til bryllupsreception i forbindelse med bryllup/velsignelse i en af vores kirker.

Man medbringer selv eventuel fortæring/drikkelse, som dog ikke må skulle varmes eller tilberedes i køkkenet.

En lejeaftale for 3 timer dækker borddækning med glas, kagetallerkner, kagegafler, servietter samt afrydning, opvask og rengøring.

Leje af Sognegården i forbindelse med bryllupsreceptioner koster kr. 2.500 inkl. moms, max 80 personer.

Dåbsreceptioner

Sognegården kan lejes til dåbsreception i forbindelse med dåb i en af vores kirker.

Man medbringer selv evt. fortæring/drikkevarer, dog må det ikke skulle varmes eller tilberedes i køkkenet.

En lejeaftale for 3 timer dækker borddækning med kage- eller frokosttallerkner, bestik, glas, kopper, servietter samt kaffe/the og afrydning, opvask og rengøring.

Lejer medbringer også selv pynt og blomster, hvis der er specielle ønsker til det.

Leje af Sognegården til dåbsreceptioner koster kr. 2.500 inkl. moms, max 80 gæster.

For booking og planlægning kontakt kirketjeneren T: 72 10 00 96 eller skriv til Kirketjeneren