Kirkeåret – påsken er både fællesskab, loyalitet, sorg, lidelseog glæde
Påske
Kirkeåret har sin egen kalender og begynder 1. søndag i advent, som altid er den fjerde søndag før juledag. I kirkeåret er der i alt omkring 60 søndage og helligdage, hvor vi holder gudstjenester med hver sin tekst fra Det Nye Testamente. På den måde fortælles hele Jesus' historie fra advent til advent og når kirkeåret er gået, er historien om Jesus også fortalt færdig.
Nedenstående kan du læse om påsken.
Påske
Påsken handler både om fællesskab, loyalitet, sorg og lidelse, samt glæde efter Jesus' genopstandelse. Påsken indledes palmesøndag, hvor Jesus rider ind i Jerusalem på æsel og strækker sig efterfølgende over en begivenhedsrig uge til 2. påskedag.
I Vallensbæk Sogn markerer vi palmesøndag med gudstjeneste, og Skærtorsdag og den sidste nadver markers med en aftengudstjeneste med efterfølgende spisning. Gudstjenesten Langfredags markerer dagen for dom og korsfæstelsen på Golgata og gudstjenesten påskedag, markerer dagen, hvor gravhulen er tom. Gudstjenesten 2. påskedag markerer dagen Jesus viser sig som genopstanden for sine 11 diciple.
Om kalenderåret i kirken
Den fjerde søndag før juledag begynder kirkeåret. Dagen er 1. søndag i advent.
Der cirka 60 søndage og helligdage i løbet af et kirkeår og disse dage afholdes der gudstjenester med hver sin tekst fra Det Nye Testamente.
I løbet af kirkeåret fortælles dermed hele historien om Jesus' liv.