Kirke for dig og mig

"Kirke for dig og mig" er din indgang til kirken og sognet; når du vil have dit barn døbt eller konfirmeret, når du vil giftes eller når nogen er død.

Her kan du få svar på mange af dine spørgsmål. Har du brug for en bestemt kirkelig handling, kan du klikke dig videre i menuen i toppen af siden. Du skal som udgangspunkt kontakte kirkekontoret for at få en aftale om den kirkelige handling og en samtale i den forbindelse.

Selvbetjening

Folketinget har vedtaget "Loven om obligatorisk digital selvbetjening" (af 1/12 2013) og det indebærer, at borgerne har pligt til at bruge en digital løsning på så mange områder som muligt. For folkekirkens vedkommende handler det om flere områder:
  • Anmodning om begravelse eller ligbrænding
  • Omsorgs- og ansvarserklæring
  • Ansøgning om navngivning (uden dåb)
  • Ansøgning om navneændring

Ved hjælp af www.borger.dk kan du betjene dig selv.

I praktik som præst

Mit navn er Lasse Thorman Madsen, og jeg har den fornøjelse som ”præste-praktikant” at følge livet som præst hos jer i Vallensbæk sogn i sammenlagt 5 uger, to her i september og tre til november. Jeg er 27 år gammel og bor i Vanløse sammen med min forlovede, som dog for en stund er rejst til Tyskland for at blive bedre til det tyske sprog. Jeg blev færdiguddannet teolog fra Københavns universitet i sommers og er nu godt i gang på pastoralseminariet. Det betyder, at jeg forhåbentligt allerede til december kan søge mit første embede som præst.

I mit afsluttende speciale undersøgte jeg forskellige tilgange, præster kan tage til at forkynde og formidle nogle af de ”svære” emner i Biblen i søndagsprædikenen. Det er noget af det, jeg finder både sværest og mest interessant, foreningen af Biblens fortællinger om eksempelvis dommedag eller Jesu mirakler, og så den virkelighed vi lever som ”almindelige 2020-danskere”. Desværre er jeg ikke nået frem til nogen vidunderløsning på den problemstilling, men jeg glæder mig til at arbejde med det i mine prædikener, og til så småt at komme i gang med det i min allerførste prædiken på søndag den 6. september, når vi skal holde gudstjeneste sammen.

Jeg glæder til at møde jer, hvis ikke på søndag så i løbet af de næste uger

Sognebåndsløsning

Som medlem af folkekirken hører man til menigheden i det sogn, hvor man bor. Det kan ændres, hvis man ønsker tilknytning til en anden kirke ved sognebåndsløsning.

Ved at løse sognebånd til præsten i et andet sogn end bopælssognet får man de samme rettigheder, som dem, der bor i dette sogn – dvs. ret til dåb, vielse og begravelse fra kirken samt at stille op og stemme til menighedsrådsvalget.

Ønsker du at løse sognebånd til en præst i Vallensbæk Sogn, skal du henvende sig til den præst, du ønsker at løse sognebånd til og udfylde sognebåndsløserblanketten. Præsten skal skrive under på, at han/hun er villig til at modtage dig som sognebåndsløser. Sognebåndet er personligt og bortfalder, hvis præsten fratræder sin stilling ved kirken.

Hvis sognebåndet ønskes ophævet kan sognebåndsløseren anmelde, at sognebåndet ophører, ligesom præsten ved særlige omstændigheder kan opsige sognebåndet.

Læs mere om sognebåndsløsning

Download blanket til sognebåndsløsning