Helligtrekongers Kirkes udsmykning

Levende, let, kalligrafisk

Helligtrekongers Kirkes udsmykning er skabt over et udvalg af bibelcitater – udvalgt af digteren Søren Ulrik Thomsen. Klik her hvis du vil læse mere om hans tanker bag udsmykningen.

Formgivningen har udspring i de gamle inskriptioner i Vallensbæks middelalderkirke, ligesom kirkens typografiske udsmykning har rodfæste i de tidligste kristne inskriptioner i Rom.

Den sirlige formgivning er udført af typografen og bogtilrettelæggeren Carl-H.K. Zakrisson, kendt for sit design af Den Danske Salmebog, og skabt i samarbejde med skrifttegneren Allan Daastrup, Søren Ulrik Thomsen og arkitekten Peder Elgaard.

Sølvsmed Allan Scharf står bag udformningen af korset og et tilhørende altersæt.

Der står et kors ved kirken

Nyt kors ved Helligtrekongers Kirke. Der er - maj 2018 - opstillet en model af et udendørs kors ved Helligtrekongers Kirke. Modellen er udført af billedhugger Steen Christensen fra Stengalleriet i Unnerud. Hvis der bliver bevilliget penge til projektet, så er det meningen, at korset skal udføres i granit, som en spejling af det kors, der er inde i Helligtrekongers Kirke. Planen og tegningerne til korset er udført i samarbejde med arkitekt Peder Elgaard, sølvsmed Allan Scharff, landskabsarkitekt Kirsten Lund Andersen og billedhugger Steen Christensen.

Birgit Skytte, Vallensbæk Menighedsråd