Menighedsrådets økonomi

Kirkeskatten - hvad går den til?

Vores lokale kirkes økonomi bestemmes af en forhandling mellem menighedsråd og provstiudvalg. I sidste ende er provstiudvalget, der bestemmer størrelsen på det beløb, som kommunen sættes til at beregne som kirkeskatteprocent for Folkekirkens medlemmer i Vallensbæk.

Det er på den måde ikke alene menighedsrådet, der bestemmer hele beløbet, ligesom Vallensbæk afleverer næsten 3 millioner kroner til landskirkeskat.

Landskirkeskat

Via landskirkeskatten bidrager Vallensbæks folkekirkemedlemmer til Fællesfonden. Fællesfonden fordeles af Kirkeministeren, og dens tungeste poster er udgifter til præstelønninger, IT og til udligning mellem landsdele således, at de rige egne populært sagt betaler til de fattige egne. Dette beløb er voksende.

Kirkeskatten

Menighedsrådet har i 2020 kr. 11.742.456 at råde over.

Til driftsrammen er afsat kr.  8.829.063

- til afholdelse af udgifter til løn, kirkegård, aktiviteter, administration osv.

Til anlægsrammen er afsat kr.  2.913.393

- til afdrag på Helligtrekongers Kirke og opsparing til kommende renoveringer og vedligeholdelse.

Se detaljeret budget og regnskab

Menighedsrådsmøder

Der er ingen begivenheder.