Pejsestue: Vibeke Kruuse

Sognegården, Kirkebakke Alle 9, 2625 Vallensbæk, Danmark
Barbara Zalewski
Gratis/kaffe og kage 25

Vibeke Kruse var den kvinde, som Christian IV levede længst sammen med – næsten 20 år – og mor til to af hans børn. Hun døde et par måneder efter kongen i 1648. Kongens øvrige børn hadede Vibeke Kruse inderligt og undte hende end ikke en ordentlig begravelse: hendes lig blev ved nattetide kørt på en rakkerkærre til en kirkegård uden for Københavns volde og kulet ned mellem fattige og henrettede. Sådan lyder traditionen – men har det overhovedet noget på sig?! Og passer de andre historier om Vibeke Kruse, som i dag fortælles i Slesvig, når turistforeningen inviterer på romantisk ferie? Ph.d. Barbara Zalewski kaster med ny viden et helt andet lys over den mest gådefulde af de danske kongers kærlighedshistorier.

Foredraget er gratis, kaffe og kage koster 25 kr.