DET VÆRSTE OG DET BEDSTE

Udgivet fre d. 17. apr 2020, kl. 07:30
Virtuel kirke i en Coronatid

– en refleksion over livets mørke og lyse tilskikkelser

”Det værste er, at alt kan ske” lyder en linje i et digt af Søren Ulrik Thomsen i digtsamlingen ”Rystet spejl”. Et digt, som man nok kan se, ikke er videre opløftende. Lidt som når ens teenager befinder sig i den nedadgående spiral, der kun har sortsyn og dårlige karakterer for øje, og man som forælder til sidst ikke kan høre på det mere, men råber meget højt, at nu må han eller hun stoppe, for ja med det syn på verden og fremtiden, så kan det kun gå galt.

Det værste er, at alt kan ske. Hvis nogen Nytårsaften havde fortalt os, at 2020 ville blive hærget af en verdensomspændende pandemi, så havde de fleste af os nok sagt, lad os nu se, om det virkelig går så galt. Men det er virkeligheden nu, om end vi her i Danmark ikke er så hårdt ramt som i mange andre lande. Og der vil gå tid, før verden bliver sig selv igen. Men mon ikke mange os i virkeligheden allerede nu kan tænke: Det bedste er, at alt kan ske, som der står i et digt et par sider længere henne i samme digtsamling af Søren Ulrik Thomsen.

Det bedste er, at alt kan ske. Påskemorgen var graven var tom. Forunderligt, mærkeligt og fyldt af håb. Frygt ikke, sagde englen, han er opstået, som han sagt. Og det er for mig essensen af opstandelsestro: at vi netop uden frygt kan gå fremtiden i møde, for troen og tilliden til, at Gud er med os gennem alt, er stærkere end selv dødens mørke. Morgendagen er til stadighed fuld af muligheder.

Verden og måske også vores syn på de farer, der lurer mellem os, er forandret, men håbet har vi ikke mistet. Det lever i bedste velgående. Selv når tvivlen rammer os, og vi den ene dag siger: Det værste er, at alt kan ske, så baner lyset sig vej også i det mørke, så vi en dag atter siger: Det bedste er, at alt kan ske. Det er opstandelse, som når vi med selvfølgelighed slår dynen til side og svinger benene ud af sengen en solbeskinnet forårsmorgen.    

Må håbet skinne for jer alle!

Sognepræst Charlotte Holm 

Kommentarer

Tilføj kommentar

Ophavsret: