Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Fædregruppen: "Det er ikke farligt at dødløfte sin baby."

Fædregruppen: "Det er ikke farligt at dødløfte sin baby."
Udgivet tir d. 30. aug 2022, kl. 16:46
Nyheder

Vores præst Sebastian savnede et fællesskab under hans barsel. Det er der både kommet en fædregruppe og denne fine artikel ud afsom vi klart anbefaler at læse. 

For ham er det vigtigt, at folkekirken tilbyder fællesskaber til dem, der mangler et. 

Da Sebastian blev far for nogle år siden, så han hvordan hans kone helt naturligt blev optaget i en mødregruppe. Men da det blev hans tur til at gå på barsel, var han alene i fire måneder.

Sebastian fortæller blandt andet:

"Når man bliver far, har man hele tiden lyst til at tale om det, men det er ikke altid, at man har nogen at tale med det om. Og ens venner, der ikke har børn, kan have svært ved at forstå, hvordan det påvirker ens liv at få et barn.

De nye barselsregler kommer til at slå rigtigt igennem her til foråret 2023, når fædrene tager deres øremærkede barsel, og derfor handler det om at gøde jorden nu, så vi er forberedte til næste år,” siger han og påpeger, at fædregruppen er den første af sin slags i Helsingør Stift.

Sebastian fortæller videre, at en af de aktiviteter, der ligger i pipelinen til fædrene, er baby-crossfit.

"Til baby-crossfit træner man med sit barn som vægt. For eksempel kan man front-squatte med eller dødløfte barnet. Og det er altså ikke farligt!” griner han.

Fædregruppen mødes for første gang den 6. september kl. 10-12 og alle fædre på barsel er velkomne.


Læs hele artiklen HER